1-راه حل اول| عدم همکاری یکی از وراث
اولین راه حل برای راضی کردن شخصی که از حضور و همکاری با سایر وراث خودداری می کند این است که به روش منطقی با او صحبت کنیم یا اینکه از روش کدخدامنشی استفاده کنیم و در صورتی که موفق به کسب رضایت او نشدیم راه حل دوم در پیش می گیریم.
2-راه حل دوم| عدم همکاری یکی از وراث
راه حل دوم این است که وراث دعوای خلع ید مشاعی را مطرح کنند از طریق این دعوا ملک مورد نظر پلومب می شود و وراث می توانند در خصوص سرنوشت ملک مورد نظر با توافق یکدیگر تصمیمگیری کنند شاید برای شما سوألی مطرح شود تحت این عنوان که چرا وراث باید ملکی را که به ارث می برند پلمب کنند پاسخ این است که گاهی اوقات بعضی از ورثه از ملکی که به آنها ارث رسیده است بهره بیشتری نسبت به سایر وراث می برند و در این حالت حاضر به حضور و همکاری با سایر وراث در خصوص فروش آن مال نیستند و از طریق پلمب کردن ملکی که به ارث می رسد سایر وراث که بهره کمتر یا حتی هیچ بهره ای نمی برند در وضعیت برابر با وراثی که بهره بیشتری می برند قرار می گیرند.
3-راه حل سوم| عدم همکاری یکی از وراث
اگر استفاده از دو راه حلی که پیشتر به آن اشاره شد نتیجه نداد از راه حل سوم استفاده می شود در ماده ۹۵ قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است که: (عدم حضور هریک از اصحاب دعوا و یا وکیل آنان در جلسه دادرسی مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم نیست.) بنابراین اگر یکی از وراث در جلسه دادگاه حاضر نشود و همکاری نکند دادگاه موظف است که جلسه رسیدگی به دادخواست را بدون حضور و همکاری او برگزار نماید و در آخر دادگاه حکم غیابی صادر می کند و سهم هر یک از وراث را تعیین می نماید.
نکات
۱-تا زمانی که فرایند انحصار وراثت به پایان برسد هیچ کدام از وراث نمی توانند در اموال متوفی تصرف داشته باشند.
۲-هزینه انحصار وراثت توسط تمام وراث پرداخت می گردد. به این صورت که این هزینه بین آنها تقسیم می شود.
۳-تنها اشخاصی می توانند درخواست گواهی انحصار وراثت کنند که یا وارث باشند یا ذی نفع منظور از ذی نفع اشخاصی هستند که به طور مثال از متوفی طلب دارند.
در گواهی انحصار وراثت سهم الارث ورثه تعیین می شود وظیفه صدور آن با شورای حل اختلاف آخرین محلی است که متوفی در آن اقامت داشته است. حال اگر یکی از وراث حضور نداشته باشد و یا همکاری لازم را انجام ندهد شورای حل اختلاف می تواند از اداره ثبت احوال استعلام کند و با ارائه مدارک لازم گواهی انحصار وراثت دریافت می شود این مدارک عبارتند از گواهی فوت متوفی، شناسنامه متوفی، شناسنامه وراث و استشهادیه محضری اگر موجود باشد. قانون برای ورثه ای که در مراحل انحصار وراثت حضور و یا همکاری نداشته اند فرصتی را قائل شده است که تا قبل از صدور گواهی انحصار وراثت می توانند اعتراض خود را بیان کنند.
برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه ارث و انحصار وراثت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : عدم همکاری یکی از وراث
:: برچسبها:
عدم همکاری یکی از وراث ,
:: بازدید از این مطلب : 869
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0